Welkom in de wereld van WebTV

WebTV is een manier om via het televisiescherm te kunnen surfen op het internet. Vooral in de Verenigde Staten, Canada en Japan is dit erg populair. Wat je nodig hebt voor WebTV is een telefoonlijn, een WebTV-provider, een WebTV-device en een WebTV-afstandsbediening of -toetsenbord.

Free TV toolbar

WebTV wordt ook vaak gebruikt als term voor het bekijken van videobeelden via internet. De streaming-media-techniek maakt het mogelijk om beelden al te bekijken terwijl het bestand nog wordt gedownload. Door het 'on-demand' (op aanvraag) bekijken van beelden kan men kijken op elk gewenst tijdstip (wat nu ook al kan met harddiskrecorders en settopboxen). In de toekomst zullen steeds meer televisiebeelden via crossmediale platformen als internet of mobiele telefoon verspreid worden.

Talloze websites van aanbieders en producenten van WebTV schieten als paddenstoelen uit de lucht. Het aantal bezoekers van websites als Google Video en YouTube groeit enorm maar ook de 'ouderwetse' televisie- en mediabedrijven bieden steeds vaker video's op hun website aan. De Nederlandse publieke omroep heeft sites als uitzendinggemist.nl en 3voor12.nl en diverse commerciële Nederlandse tv-zenders bieden hun programma's al via internet aan.

Een webcast is het live uitzenden van video- en/of audio-materiaal van een evenement via het internet. De verzamelnaam voor video's die via internet worden bekeken of beschikbaar gesteld, is webvideo... (Meer over webcast).  

                                             

Handige Links:

Quadia WebTV: Producent van WebTV, online video en Webcasting.

Jet-Stream: Een specialist in streaming-media en content technologie.

Live TV Station: Een website met honderden links naar bekende TV zenders.

Bob Timroff: Boek; "Digital Lifestyle Web-tv: van internet-tv tot videobloggen".

Videophone: WebTV kijken op een mobile telefoon.

Internet Television: Website over de werking van intenet TV.

TV zenders Nederland

Digital Itv

Drukkerij